Prison update: Roemenie |
Bijbelstudies voor gedetineerden

Het luisteren naar een preek of volgen van een Bijbelstudie is in Nederland vanzelfsprekend. Voor gedetineerden in Roemenië is dit absoluut niet het geval. De Bijbel biedt een boodschap van hoop, vergeving en liefde aan! Daarom geven we gedetineerden in Roemenië graag de kans om Bijbelstudies te volgen. Hier zijn we sinds februari mee van start gegaan.

Sommigen hoorden voor het eerst over Gods wet, genade en vergeving. Anderen maakten voor het eerst in hun leven een toets.

In groepen van 10 tot 20 gedetineerden nemen Marius en Roxana (Freedom For Free Roemenië) gedetineerden ruim 12 weken (2 dagen per week) mee op reis door de Bijbel. Het thema van deze reis is: ‘Volg Mij’. Dit zijn de woorden van Jezus Christus naar zijn Discipelen toe en willen we graag doorgeven aan de gevangenen. Sommigen hoorden voor het eerst over Gods wet, genade en vergeving. Anderen maakten voor het eerst in hun leven een toets. Ook krijgen ze les over gebed, de drie-eenheid en leren ze over het leven van Job en Jezus.

De meeste mannen hebben nog nooit in een Bijbel gelezen. Ze zijn verbaasd dat ze de Bijbel kunnen lezen en het vervolgens ook begrijpen. Hun reactie is onbetaalbaar. We spreken niet over een religie of kerk. Wel spreken we over Jezus Christus en de liefde van God, dat verwachten ze niet. Het was een bijzonder moment toen we spraken over vergeving en het ‘Onze vader’. Voor veel mannen lijkt het onmogelijk om anderen te vergeven, maar van God willen ze wel vergeving ontvangen. Dit gaf genoeg reden tot nadenken. Ook vragen gedetineerden naar het adres van een kerk waar ze naartoe kunnen gaan als ze vrijkomen. Wanneer ze uit de gevangenis komen, willen de mannen oprecht veranderen. Ze willen hun oude leven achter zich laten en radicale keuzes maken.

Deze maand is er weer een nieuwe Bijbelstudiegroep van start gegaan! Er volgen meer getuigenissen.