GHANA 2016 | word & prison

Wat is jouw droom? Waar ben jij voor gemaakt?

Te veel mensen verliezen in de gevangenis de droom voor hun leven en waar ze voor gemaakt zijn.

Een ambitieuze jongeman, afkomstig uit een groot gezin, wist dat hij op een dag een leider zou worden. Wat hij niet wist was dat hij door list en bedrog van zijn eigen broers jarenlang gevangen zou komen te zitten. In een vreemd land onder erbarmelijke omstandigheden slaagde hij er toch in om een leider te worden in een gevangenis. Eenmaal vrijgekomen ontvouwde de droom zich waarvoor hij was gemaakt; Jozef werd rechterhand van de leider van het grootste en machtigste land ter wereld! Hierdoor kon Jozef vele tienduizenden levens redden van de hongersnood, waaronder zijn eigen broers.

We mochten training en onderwijs geven aan leiders in kerken en gemeenten in Oost-Ghana.

Te veel mensen verliezen in de gevangenis de droom voor hun leven en waar ze voor gemaakt zijn. Daarnaast laten leiders buiten de vier muren zich gevangennemen door hebzucht, manipulatie, winstbejag of aanzien. In oktober 2016 hebben we in meerdere gevangenissen voedsel en Bijbels (in eigen taal) aan gevangenen mogen geven. Ook hebben we ze vertelt over hoe Gods droom voor ieder mens nog altijd bestaat. Daarnaast mochten we training en onderwijs geven aan leiders in kerken en gemeenten in Oost-Ghana.

Jezus Christus gaf immers het beste voorbeeld van gezond leiderschap. Hij kwam niet om te veroordelen of te manipuleren, maar om te dienen.