Blog

LIVE uit de gevangenis in Roemenië

We zijn op dit moment in Roemenië om de gedetineerden te bemoedigen en nieuwe gevangenissen te ondersteunen met het werk van Freedom For Free. Gisteren hadden we het voorrecht om 2 geweldige diensten te houden! De eerste dienst was in een luchtkooi in de mannengevangenis en de andere dienst was in de bibliotheek van de vrouwengevangenis.

In de luchtkooi waren er 20 gedetineerden hongerig naar een woord van God. Naast de luchtkooi waren er 25 anderen die aan het gewichtheffen waren en hun benen voor die dag mochten strekken. In eerste instantie waren ze aan het schreeuwen naar ons, maar dat alles veranderde toen we vertelden over het lijden van Jezus Christus. Jezus heeft zo diep geleden en vocht voor zondaars. En dat doet Hij nog steeds! Daarna werd het overal muisstil. De mannen naast de kooi legden hun gewichten weg en drukten zich dicht tegen de hekken aan, zodat ze alles van de dienst konden horen. Hoe bijzonder is dat? De mannen legden hun gewichten weg om te luisteren naar Hem die kwam om het zwaarste gewicht te dragen, namelijk jouw en mijn zonden… Nadat we de blijde boodschap hadden verteld hebben we in een kring samen het zondaarsgebed gebeden. We hebben gezongen, gelachen, Bijbels en verzorgingspullen uitgedeeld, maar bovenal opnieuw de kracht van genade en liefde van Jezus weer mogen zien.

Veel van hen zijn misbruikt door hun man, vader of andere mannen.
De vrouwen die we ontmoetten zaten in eenzame opsluiting. Dat wil zeggen dat ze hun cel niet uit mogen komen. Veel van hen zijn misbruikt door hun man, vader of andere mannen. En JUIST aan deze vrouwen mochten we vertellen hoe Jezus zich als Redder heeft opgesteld: wat een verschil! Het raakte ons en we werden bewogen.

Zo hebben wij als mannen plaatsvervangend vergeving gevraagd voor alles wat hen is aangedaan.
Zo hebben wij als mannen plaatsvervangend vergeving gevraagd voor alles wat hen is aangedaan. Sommige vrouwen konden daardoor eindelijk de pijn loslaten en aan God geven. Niet alleen emotioneel, maar ook lichamelijk was er genezing! Uiteindelijk werden er na een gebed nog 2 vrouwen genezen van hun rugpijn. Ze snapten niet hoe dit wonder kon gebeuren! Maar de tranen in hun ogen vertelden genoeg. Ze straalden van geluk.

Deze week gaan we nog meer gevangenissen bezoeken, bidden jullie met ons mee?

Related Posts