Prisonreport Roemenië

UPDATE - NAJAAR 2022

BIJBELS VOOR GEVANGENEN

2100 complete Bijbels en Nieuwe Testamenten zijn afgeleverd bij onze vrienden in Roemenië.

De komende maanden worden er per week 2 gevangenissen bezocht waar de Bijbeltraining aan verschillende groepen wordt gegeven. Tijdens iedere training zijn er mensen die tot levend geloof komen en zien de teamleden mensenlevens veranderen.

Bewakers en directieleden tonen steeds meer interesse in: “die mensen die het toch weer telkens over die God van de Bijbel hebben”.

Project groentetuin in de vrouwengevangenis is dit jaar geslaagd. Meerdere groenkassen zijn gebouwd en de gevangenen eten de geteelde gewassen met elkaar op. Middels dit project leren de vrouwen o.a. verschillende vaardigheden voor als zij weer vrij komen.

Met een aantal mensen uit diverse kerken zijn we de afgelopen periode afgereisd naar Roemenië. We hebben daar een onvergetelijke en gezegende tijd met elkaar gehad. De Bijbel leert dat we allemaal gaven en talenten hebben die we in kunnen zetten in Gods Koninkrijk. Het is zo goed om uit te stappen en te leren groeien in geloof en daden te doen! Wat was er een vreugde, maar ook bewogenheid. God raakte de gevangenen aan maar ook ons. De oogst blijft groot en het aantal arbeiders...

BEELDEN ZOMER | NAJAAR 2022

HOOGTEPUNTEN - 2021

LOVE IN TIMES OF COVID

Door de Covid-pandemie was het deze periode lastig de gevangenissen binnen te gaan. Het team ging de uitdaging aan om online bijbelonderwijs te geven aan de gedetineerden. Op deze manier werden er toch veel gevangenen bemoedigd en onderwezen door samen de Bijbel door te gaan. Uiteindelijk gingen de gevangenispoorten zelfs werkelijk voor ons team open ondanks Covid-maatregelen. Wat een wonder!

BEELD | 2021