Azië X

update - missie - AZIË X

next mission | februari 2024

HET TEAM

In Azië X werkt een zelfstandig team van Freedom For Free. Met veel enthousiasme zetten Prabesh en Samiksha en een team van vrijwilligers zich fulltime in voor het werk en de missie van de stichting. We mogen zien hoe zij met veel toewijding het evangelie brengen aan lokale bevolking en ‘gevangenen’ vrijheid bieden. In 2014 zijn we op een bijzondere manier in contact gekomen met dit Aziatische echtpaar. Al eerder mochten we ze met overgave en veel toewijding het evangelie zien brengen aan de eigen lokale bevolking. In het land zijn het hindoeïsme en het boeddhisme de hoofdreligies. Ondanks het lage aantal christenen daar, groeit sinds het einde van de burgeroorlog in 2006, het aantal kerken gestaag door. Hoewel dit land niet meer op de lijst voorkomt met landen waar christenvervolging heerst, is het zo dat er in meerdere provincies anno 2014 toch christenen vervolgd worden. Desondanks willen Prabesh en Samiksha beiden doorgaan om zowel praktische als geestelijke hulp te bieden aan mensen die opgesloten zitten in gevangenissen.

# ontmoet ons team/ Prabesh & Samiksha

 

 

PRISON

Ons team is werkzaam in diverse gevangenissen. Het werk bestaat uit een goede combinatie tussen geestelijke en praktische hulpverlening. Het hele jaar door creëren we momenten om niet alleen christenen, maar ook hindoes, boeddhisten en moslims de liefde van Jezus Christus te laten zien. Naast pastorale zorg, delen we Bijbels en kleding uit en geven we medische zorg aan gevangenen die dit niet kunnen betalen. Het is geweldig om te zien dat harten van gedetineerden geraakt worden en levens radicaal veranderen. Lees ook eens de getuigenissen hierover.

# gevangeniswerk

 

WORD

Ondanks de antibekeringswet in dit land blijft ons team doorgaan en trekken we erop uit voor: het geven van Bijbelonderwijs, opzetten van evangelisatiecampagnes en bouwen van kerken. Kerkleiders en jongeren worden getraind en uitgedaagd om uit te reiken naar de stammen die in de afgelegen berggebieden wonen. Wonderlijk is dat voormalige hindoes en boeddhisten en ex-gedetineerden deel uitmaken van het team van Freedom For Free Azië X. 

# onderwijs en evangelisatie

 

GROWTH

In februari 2020 zijn we begonnen met de Freedom For Free School of leaders. We willen op deze school nieuwe leiders trainen toerusten. Op deze manier ontvangen zij, ondanks hun armoede of onmogelijkheid tot scholing, toch de mogelijkheid om te groeien in de principes van Bijbels bestuur en leiderschap. We geloven dat ook de armste lagen van de bevolking bezitten over gaven en talenten, om kerken te bouwen en op pad te gaan, om discipelen te maken.

# school of leaders

 

lees meer ...

getuigenissen