lokale projecten

Curaçao // kerstactie Liefdesbrood

"Gevangenen die huilen met kerst", dat bestaat niet. Veroordeelde bendeleden, drugssmokkelaars, prostituees, corrupte ambtenaren of moordenaars welke gevangen zitten, laten spontaan hun tranen zien. Verbaasd zijn wij zelf dat wanneer ze een kerststol in hun handen gedrukt krijgen hun ogen zich vullen met tranen.
Al 25 jaar lang geeft het team fulltime Bijbels onderwijs, counseling en hulp aan de kinderen van de gevangenen op Curaçao. Er worden geïmproviseerde kerkdiensten gehouden en Bijbels of boeken uitgedeeld. Inmiddels brengen ex-gedetineerden, die een radicale omkeer hebben ontvangen het evangelie van Jezus Christus terug op de plek waar ze zelfs eerst vastzaten!
Tijdens de kerstdagen missen de gevangenen hun familie. Een gevangene zei: “elk jaar brengt dit brood vrede en blijdschap”. Er worden ook broden uitgedeeld en cadeautjes gekocht voor de kinderen van de gevangenen, maar wel met de woorden: “Dit is van je vader!”
Wanneer de vaders die vastzitten dit horen, mag dit een heen wijzen zijn naar de trouwe Vader die in de hemel is.
Daarnaast grijpen we de mogelijkheid aan om vrijmoedig over het Hemelse Brood, Jezus Christus, te vertellen. Dit doen we zowel aan hen die vastzitten, als ook aan die hun vader of moeder moeten missen. Beiden zien en ervaren Gods onvoorwaardelijke liefde die wel verzadigd!
Met een warme groet van Freedom For Free | Team Curaçao.

# actie Liefdesbrood 2022
# hemels brood doorgeven

Roemenië // bijbelproject 20.25

IN PROGRESS ...

In 2020 zijn we begonnen met bijbelproject 20.25 omdat we een groot deel van Roemeense gevangenissen van 25.000 bijbels wilden voorzien ten behoeve van gevangenen en persooneelsleden. We zijn erg dankbaar dat we de middelen hebben mogen ontvangen om deze bijbels te kunnen verspreiden door Roemenië. Vanwege covid heeft alles ruim anderhalf jaar stil gelegen. De instanties waar we mee samenwerken waren niet altijd beschikbaar, omdat prioriteiten kwamen te liggen op gezondheid en zorg. Ook de samenwerking en contacten met lokale kartrekkers liep vertraging op, doordat men getroffen werd door covidbeperkingen. Het budget ligt nog steeds klaar om dit plan te verwezenlijken. We doen er alles aan om dit project zo snel mogelijk weer verder te bespoedigen. We vragen ook graag uw gebed hiervoor, omdat we geloven dat God nog steeds zal voorzien in werkbare handen van mensen die het evangelie ter plekke willen helpen verspreiden.

# spread The Word

 

azië x // school of leaders

GROWTH CONTINUES ...

In februari 2020 zijn we begonnen met de Freedom For Free School of leaders. We willen op deze school nieuwe leiders trainen toerusten. Op deze manier ontvangen zij, ondanks hun armoede of onmogelijkheid tot scholing, toch de mogelijkheid om te groeien in de principes van Bijbels bestuur en leiderschap. We geloven dat ook de armste lagen van de bevolking bezitten over gaven en talenten, om kerken te bouwen en op pad te gaan, om discipelen te maken. Zo helpen zij mee aan opbouw van de lokale gemeente en groei van de lokale kerk.

# school of leaders

 

a thank you from curacao

back to school blessing 2022

De ouders van deze kinderen zitten gevangen of zijn te arm om voor hun kind schoolspullen aan te schaffen. Door jullie gift is dit voor 250 kinderen mogelijk gemaakt! Veelal jonge kinderen zijn het nieuwe schooljaar ingegaan met een gevulde rugzak! Pennen, potloden, een tas, gummen, schriften, agenda’s, drinkbekers en broodtrommels: met een brede lach zijn ze weer naar school gegaan. Het vrijwilligers-team van Freedom For Free Curaçao kwam de kinderen op het spoor via de lokale gevangenis. Vaak zorgt oma of tante voor de kinderen en is er geen geld om schoolspullen te kopen. Hierdoor wordt het voor de jongste categorie kinderen moeilijk om zelfs maar te leren lezen of schrijven. 
Naast dat de kinderen van gedetineerden voorzien werden van de nodige schoolspullen is het team dus ook op zoek gegaan naar gezinnen die in armoede leven. Dit met als doel dat ook de allerarmste kinderen een kans krijgen om zo goed mogelijk het onderwijs te volgen. 
Meerdere dagen en op verschillende locaties werden de kinderen uitgenodigd om hun gevulde tas op te halen. Nederlandse militairen hielpen vrijwillig mee met het klaar maken van de locatie en zetten grote legertenten op. Het werden feestelijke dagen met toffe kinderprogramma’s en voor elk kind was er voldoende lekker eten beschikbaar. Zo werd het voor iedereen een Back to School Blessing! 
Dankzij uw hulp kunnen deze 250 kinderen dit keer blij en zonder schaamte het nieuwe schooljaar in.  Namens de kinderen op Curaçao: BEDANKT! 

# rugzakkenactie kinderen Curacao
# Back to School Blessing 2022

curacao // elk kind telt mee

1 klik QR = 1 rugzak

Ons hart gaat uit naar de kinderen op Curacao. Het eiland dat wij kennen van zon, zee en strand kent ook armoede. Wijken als Koraal-Specht, Souax en Seru Fortuna zijn minder makkelijk om in op te groeien. Door de Covid-pandemie zijn op dit eiland 51% van de mensen werkloos geraakt. Hoewel de economie zich op dit moment ook hier aan het herstellen is, is de dagelijkse praktijk voor veel eilandbewoners dat er weinig geld beschikbaar is voor extra uitgaven. Een groot deel van de kinderen op het eiland heeft te maken met de armoedige omstandigheden van hun ouders. Dit betreft kinderen uit gezinnen die te maken hebben gehad met armoede, misbruik of criminaliteit. Er is bij deze ouders geen geld beschikbaar om jaarlijks schoolmateriaal aan te schaffen voor hun kinderen. Voorzieningen en/of subsidie voor deze groep kinderen valt moeilijk te verwezenlijken en daarom willen we bijdragen aan de basis voor hun toekomst. Elk jaar worden er schoolrugzakken uitgedeeld met onder andere een bidon, lunchbox en schoolspullen. Ons doel is minimaal 250 kinderen te voorzien van een rugzak. Wil jij een kind helpen met het bouwen aan een betere toekomst? Helpen kan nu heel praktisch door bij te dragen in een volle rugzak voor een kind.

# rugzakkenactie kinderen Curacao