GROEPSREIS // VROUWEN
ROEMENIE IN ONS HART GESLOTEN

We zijn weer terug op Nederlandse bodem. Wat is zo’n vrouwenreis toch onvergetelijk gaaf! Daarom is het voor de meeste vrouwen erg wennen om weer thuis te zijn. Dagelijks mochten we God aan het werk zien! Voor onze ogen speelden zich allerlei scènes uit de Bijbel af, het was werkelijk als een film. Er zijn te veel mooie dingen gebeurd om te vertellen, maar wat zijn we dankbaar voor een Goede Vader in de hemel die ons kent en leidt.

We komen nu al een aantal jaar in de gevangenissen van Roemenië en het opvanghuis voor vrouwen van Mana Deschisa. De gezichten van de mensen die we mochten bedienen en bemoedigen staan op ons netvlies gegrift. De ene na de andere ontmoeting is door God gegeven. In de vrouwengevangenis vertelden we over de aanwezigheid van God in alle situaties en hebben we voor genezing gebeden. In de mannengevangenissen spraken we over de realiteit van de dood en het bovennatuurlijke, waarop een gedetineerde ons een bijzonder verhaal vertelde! Hij was door een hevige steekpartij in een coma terecht gekomen. De dokters hadden het leven van deze man al opgegeven. De man liet het grote litteken in zijn nek zien en vertelde dat hij tijdens zijn coma Jezus had ontmoet. Toen hij het leven uit zich voelde vloeien, kwam hij door een tunnel omhoog naar een witte grote ruimte. In die ruimte zag hij een man naar zich toe komen lopen. Het gezicht van deze man scheen zo fel van licht, dat hij de persoon niet kon zien. Daarna is hij teruggekomen in zijn lichaam en is hij volkomen gezond! We mochten alle gedetineerden een Nieuwe Testament overhandigen. Dit is één van de getuigenissen die we mochten horen van de gedetineerden, zigeuners en vrouwen van Roemenië. God wil zichzelf op vele manieren bekend maken aan iedereen, zodat we nooit meer hoeven te twijfelen aan Zijn bestaan en liefde voor ons.

We hebben het evangelie en voedsel gebracht bij zigeuners en daklozen. Daarnaast mochten we een geweldige doopdienst houden, waarbij we dansten van vreugde! Waarom? Omdat Jezus Christus ons heeft vrijgekocht van alle zonden, machten en angsten… Er vond bekering en diep herstel plaats in de gebroken harten van mensen. Zelfs het gevangenispersoneel was ontroerd door de genadeboodschap van God.

Als laatste willen we iedereen ontzettend bedanken voor iedere euro die gegeven is voor het vrouwenopvanghuis van Mana Deschisa! We mochten dankzij de vele kleine én grote giften een totaalbedrag van 8000 euro aan de staff overhandigen. Dankzij de grote ingekochte voedselvoorraad hoeven de zendelingen zich voor het eerst tijdens de wintermaanden geen zorgen te maken over het eten. Ook ligt de nieuwe vloer voor de creatieve rehabilitatieruimte erin en wordt de komende maanden een nieuwe weg aangelegd op het terrein. Wat een zegeningen!!